1. Anasayfa
  2. Blog
BACKLIT – LIGHTBOX - IŞIKLI KUMAŞLAR

BACKLIT – LIGHTBOX - IŞIKLI KUMAŞLAR

Gerilen çerçevenin içine homojen bir şekilde yerleştirilen uzun ömürlü led aydınlatma ile, bu sisteme adını veren arkadan aydınlatma kısmını oluşturup, etkili bir reklam - tanıtım tercihi haline gelir.


Işıklı kumaş sistemleri,
dijital baskı işlemi sonrası kumaşın kenarlarına dikilen pvc veya silikon fitilleri kullanarak, çerçevenin kenar boşluklarına gergin bir şekilde monte edilmesiyle ortaya çıkar.
 
Gerilen çerçevenin içine homojen bir şekilde yerleştirilen uzun ömürlü led aydınlatma ile, bu sisteme adını veren arkadan aydınlatma kısmını oluşturup, etkili bir reklam - tanıtım tercihi haline gelir.



Bu  sistem tasarımı, logoyu veya mesajı arkadan aydınlatacak ve etkili bir biçimde sergileyecektir. Genel adı ile backlit kumaşları için farklı dokular, ağırlıklar ve yarı saydamlık seviyesinde farklı kumaş seçenekleri mevcuttur.


Tüm backlit kumaşlarımıza buradan ulaşabilirsiniz.


Enerji tasarrufu olarak bakıldığında led ışıklar, floresan veya neon tüplerden daha az güç gerektirir. Diğer backlit çerçeve sistemlerinde kullanılan aydınlatma türlerine nazaran, led ışıkların binlerce saat daha fazla aydınlattığı bilinmektedir.






Arkadan aydınlatmalı kumaşların kullanım alanlarına gelirsek,
Ticari fuar alanları, satın alma noktası (Popup) standları, menü panoları, mağaza vitrinlerinde kullanılan ışıklı kutular, tabelalar, afişler, kiosklar, sanat sergileri, fuarlar, mağaza içi alanlarda ve tavan gergi sistemlerinde geçtiğimiz on yılda giderek daha fazla yönelimin arttığına şahit olmaktayız.





Backlit - Lightbox kumaş ürünleri, kullanılan üretim yöntemleri ile daha az atık oluşturduğundan çevre dostu bir reklam ve tanıtım tercihidir.






Hafif ve çok yönlü olduklarından, en iyi konumlandırmayı bulmak için backlit kumaşları rahatça hareket ettirebilir en efektif şekilde sergileyebiliriz.




IŞIKLI KUMAŞIN FAYDALARI

Tercih ettiğiniz, genel olarak loş alanlarda arkadan aydınlatmalı bir reklam alanı oluşturmak, bu alanı diğer alanlardan farklı kılıp, ışığında etkisiyle doğal olarak dikkatleri üzerinize çekip etkili ve çarpıcı bir reklam oluşturmanıza olanak sağlayacaktır.
 
Yüksek kaliteli grafik ve canlı renklerin ışıkla buluşmasıyla ortaya çıkacak ambians, hem ortamı canlı tutacak hem de katılımcı ve potansiyel müşterileriniz dikkatini doğrudan üstünüze çekecektir.





Ticari fuarlarda işletmeler için ilk izlenim daha da önemli hale gelir. Ürünlerinizi veya hizmetlerinizi bir ticaret fuarında sergilemek, sadece ziyaretçileri karşılamak ile ilgili değil, markanızı çekici ve akılda kalıcı bir şekilde sunmakla da ilgilidir. Serginizin görünümü ilgi çekebilir ve standınıza daha fazla ziyaretçi çekebilir.
 
Bu tür ticaret fuarları, yalnızca işinizi tanıtmakla kalmaz, aynı zamanda büyük etkinliklerde profesyonel bir görünüm yaratır.
 
Üzerine dijital baskı uyguladığınız kumaşınız, yeni tanıtım hedefleri, bir sonraki ticaret fuarınızda kullanmak veya yeniden markalaşmak için kolayca aynı çerçevenin ölçülerinde değiştirerek kullanabilirsiniz.





Arkadan aydınlatmalı kumaş ve çerçeve sistemleri çok yönlülüğü dikkate alındığında,
tekrar tekrar kullanılan bu ürünler, reklam görselinizi değiştirmek istediğinizde size çok pratik bir çözüm sunuyor.





Üretimden ziyade, ekolojik olarak bakıldığında bir başka artısı da baskı tekniği kullanımıdır.
 
Üzerinde çalışıp sonuçlandırdığımız aşağıdaki 2 ürün, doğrudan süblimasyon baskısı için üretilmiştir.

KW 067 - QUEEN
310 cm x 50 mt - 175 g/m²




%100 Polyester, arkadan aydınlatmalı kumaş olan KW 067 QUEEN. Direkt Süblimasyon, UV ve Lateks baskı için yapılmıştır. QUEEN´in ağırlığı metrekare başına 175 gr. ve maksimum genişliği 310 cm´dir.


Not: Diğer baskı türleri için backlit kumaşlarımıza buradan ulaşabilirsiniz. (Transfer, UV, Latex ve Solvent)

 

Direkt Süblimasyon Baskısı,
serigrafi ve diğer baskı tekniklerine kıyasla basit ve hızlıdır.Ticari baskı ve tabela endüstrisinde daha fazla kullanılan bir dijital baskı tekniğidir.


Direkt Süblimasyon Baskısı Avantajları

Canlı ve ayrıntılı bir baskı görüntüsü elde etmek için ısıyla etkileşime girecek su bazlı boyalarla dijital olarak basılır, sentetik üst tabakanın boya ile etkileşime girdiği ve ardından basılan üst tabakanın ısıyla tepkimeye girerek renklerin canlandığı iki aşamalı bir kumaş baskı işlemidir.


Direkt Süblimasyon Baskı İşlemi Nasıl Çalışır?

Süblimasyon mürekkepleri, mürekkebi gaz haline dönüştürmek için ısı ve basınçla reaksiyona girer. Isı uygulandığında, kumaşın gözenekleri açılır ve gaz halindeki boyanın açık gözeneklere akmasına izin verir. Alt tabaka soğudukça gözenekleri kapanır ve mürekkepleri kalıcı olarak kumaşa hapseder. İşlem, gaz halindeki mürekkepler yüzeyde birikmek yerine alt tabakanın gözeneklerine girdiğinden, sürekli canlı, fotoğrafik renk tonları ile sonuçlanır. Boya süblimasyon baskı, transfer baskı ve doğrudan boya baskının iki ana yöntemidir.

Transfer Baskı

Baskı makinesi, tutmak üzere tasarlanmış bir kaplamaya sahip transfer kağıdına yazdırır ve ardından bir ısı presinde, ısı ve basınç altında basılan görüntüyü kumaşın yüzeyine bırakır.
 
Transfer kağıdı üzerindeki baskının ısı presinde kumaşla temas ettirildiğinde, kağıda gömülü olan mürekkep bir gaza dönüştürülür ve doğrudan kumaşın liflerine nüfuz eder.




Doğrudan Süblimasyon Baskı

Doğrudan süblimasyon baskısı, mürekkepler doğrudan kaplanmış kumaşın üst tabakası üzerine püskürtüldüğünden, transfer kağıdına olan ihtiyacı ortadan kaldırır.





Süblimasyon işleminin boyayı kumaşa sabitlemesi için baskılı kumaşların yine de bir ısı silindirinden geçirilmesi gerekir.


Transfer ve Doğrudan Boya Baskı Arasındaki Farklar Nelerdir?

Doğrudan süblimasyon baskısı kumaşın içine daha fazla nüfuz ederek rengin kumaşın arka yüzüne geçmesine izin verir.

Transfer boya baskı mürekkepleri kumaşın üzerine oturur ve bu da kumaş gerildiğinde ipliklerin görülebilmesini olanak sağlar, bu durumda özellikle backlit kumaşları ve kullanım alanları göz önünde bulundurduğunda arkadan gelen ışığın görünmesine sebebiyet verecektir.
 
Direkt süblimasyon baskısının mürekkepleri iplikler arası boşlukları doldurduğundan, boşluk ve ışık hüzmelerininin geçişine izin vermeyip çok daha net ve keskin bir görüntü ortaya koyacaktır.


Doğrudan Süblimasyon Baskısı Gerçekten Doğa Dostu - Sürdürülebilir midir?

Direct süblimasyon baskısında, su bazlı boyaları kullanır ve baskı sürecinde kağıt kullanımını ortadan kaldırdığı için en sürdürülebilir yöntemdir.


 

Backlit ve Diğer Dijital Baskıya Uygun Kumaş Çeşitlerimiz

Soletex, 15 yılı aşkın süredir edindiği araştırma ve geliştirme çalışmaları (Ar-Ge), ileri teknoloji makine parkı ve bilgi birikimi ile dijital baskı sektörü için en iyi çözümü sunuyor.



Soletex Dijital Baskı Kumaşları, dünyanın dört bir yanındaki reklamcıların ve pazarlamacıların, backlit ve diğer dijital baskı kumaşları ihtiyaçları için başvurdukları tedarikçidir.

Lightbox, Banner, İç Mekan Dekorasyon, Display - Tanıtım, Fuar Uygulamalarıİçten Aydınlatmalı Şişme Kumaşlar ve daha fazlası gibi sayısız tanıtım amaçlı uygulamalar için kullanılmaktadır.


Kaliteli, geniş formatlı ve uzun metrajlı backlit kumaşlarımız ile yenilikçi, geliştirici ve aynı zamanda dijital baskıya uygun kumaşlar üretmekteyiz.Baştan sona, üretimin tüm adımlarını çözgü, örme, kaplama, kesme ve paketlemenin yanı sıra apre uygulaması, grafik, dijital baskı ve aksesuar üretimi ile kapsıyoruz.



Dijital baskı teknolojilerine uygun olarak üretilen ürün yelpazemiz, bayraksatendisplaybacklitkanvasblockoutdekorasyon kumaşları ve daha fazlasını içermektedir.