1. Anasayfa
  2. Blog
Sanat ve Estetiğin Görsel Aynası, Dijital Baskı Kanvas Kumaşları

Sanat ve Estetiğin Görsel Aynası, Dijital Baskı Kanvas Kumaşları



Kanvas orijinal olarak pamuk yerine kenevir ile dokunmuştur ve kanvas kelimesi "kenevirden yapılmış" anlamına gelen latince "cannabis" kelimesinden türemiştir.


Eski Hindistan'daki insanlar, MÖ 1500 civarında pamuğu tuvale dokumaya başladılar. Pamuklu bitkiler ve kanvas kumaş dünya çapında alınıp satılırken, pamuklu kanvas üretimi sekizinci yüzyılda Avrupa'ya yayıldı.




Günümüzde Kanvas Kumaşı ve Gelişimi
Son on yılda dijital baskı kanvas kumaşları, dört renkli, yüksek kaliteli baskı için en popüler ortamlardan biri haline geldi.



Kanvas kumaşları, düz bir dokumada ipliklerin birbirine sıkıca dokunmasıyla yapılır.Çözgü (dikey) iplikleri dokuma tezgahında sabit tutulurken, atkı iplikleri her bir çözgünün üzerinden ve altından geçer.



Kanvasta kullanılan lifler kalın, genellikle orta ila ağır ağırlıktaki ipliklerdir. İplik ağırlığı ve düz dokuma tekniği ile kanvas kumaşı diğer pamuklu kumaşlardan farklıdır.

Bu malzeme, görüntünün fotoğrafik netliğini elde etmenizi sağlar. Olağanüstü yüksek çözünürlüklü baskının temeli olarak neredeyse vazgeçilmezdir.

Doğal kanvasın sanat malzemeleri sınıfına ait olmasına şaşmamalı. 
Dijital baskı sürecinde, estetik değeri olan gerçek sanat eserlerini kolayca çoğaltmanıza izin verir. Bu tür ürünlerin formatı hem büyük hem de minyatür olabilir.


Dijital Baskı Teknolojileri için Kanvas

Fotoğrafın resimle birleşimi, özel bir tuval üzerine baskı teknolojilerinin gelişimi sayesinde meydana geldi. En ince ayrıntılar ve renk nüansları ile her boyutta ve her karmaşıklıkta sanatsal görüntüler, dijital baskı sayesinde basılabilir oldu.


 

Pamuklu kanvas,
iki katlı ipliklerden veya birlikte bükülmüş iki tek iplikten yapılır, bu da ağırlık, doku ve kumaş boyunca eşit bir kalınlık oluşturur.



Daha çok iç mekan dekorasyonu için tercih edilen

REMBRANDT (%100 Pamuklu) tek katlı bir iplik kullanılan tek çözgü kanvasıdır.

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Kanvas kumaşları serisinde güzel sanatlar uygulamaları için ideal olan RUBENS (%65 Pamuklu, %35 Polyester) özel bir kanvas türüdür. %65 Pamuk/%35 polyester karışımlı kanvas, katlanabilir ve gerildiğinde çatlamayan bir kaplamaya sahiptir.

Kanvas kumaşı, pigment, solvent, eko-solvent, UV ve lateks gibi dijital baskı ekipmanlarında zengin baskı çeşitliliği sunmaktadır.
Her üç kanvas türünün de temel amacı, tablo, iç mekan dekorasyonu, banner, rollup, stor perde ve daha fazla kullanım alanı için dijital baskıda kullanımıdır.

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 




Yüksek nem ve dengesiz sıcaklık koşullarının hassas doğal tuvale zarar verebileceği yerlerde, polyester malzeme talep edilmektedir.
Polyester kanvas iç mekan reklamcılığının temeli olabilir. kanvas kumaşları, afiş ve benzeri kumaşlarla maliyet ve kullanım kolaylığı açısından rekabet eder.

Polyester kanvas MONET (%100 Polyester) daha dayanıklıdır, neme karşı nötrdür ve hava sıcaklığındaki değişikliklerden etkilenmez. Dokusu doğal kumaşı taklit eder ve beyazlık açısından keten ve pamuk bazlı kanvasları geride bırakır.
 
Görünümü açısından doğal malzemeden daha farklı olmasına rağmen, çevre dostu ve yangına dayanıklıdır. Polyester kanvasın yapısı homojendir ve doğal ipliklerin örgüsünü tekrarlayamaz.



Banner, rollup ve benzeri bir çok tanıtım amacı taşıyan alanlar için tercih edilmektedir.


Kanvas Baskılarla Hangi Mekanlarda Kullanılır?
Çağdaş sanat galerilerinde, sergi salonlarında, eğlence merkezlerinde duvarlara yerleştirilmiş hem dekoratif hem de reklam görsellerini görebilirsiniz.
Firmalar, toplantı odaları, alışveriş merkezleri ve daha birçok mekanda, baskılı kanvas tuvaller sadece iç mekanları süslemekle kalmıyor, aynı zamanda ziyaretçilerin de ilgisini çekiyor.



Kanvas tuval üzerindeki reklamın asil görünümü, kurumun yüksek seviyesini ve ince zevkinin kanıtı olacaktır.
Ayrıca tablo, iç mekan dekorasyonu, banner, rollup, stor perde ve daha fazlası için ekonomik, çok amaçlı, %100 polyester, %100 pamuklu, %65 pamuklu %35 polyester karışımlı kanvas kumaşlarımıza buradan ulaşabilirsiniz.
 

Kanvas Kumaşın Diğer Kullanım Alanları
Arka planlar: Hafif tuval, hafif ve taşıması kolay olduğu için fotoğrafçılar arasında fon olarak kullanmak için popülerdir.



Kaplamalar: Askeri ve inşaat dahil olmak üzere birçok endüstri, teknelerden kapı girişlerine kadar her şey için su geçirmez kanvas kumaşı bir örtü olarak kullanır.



Mobilya: Kanvas, mobilya döşemek için kullanılır, çünkü gücü ve dayanıklılığı tekrar tekrar kullanıma uygundur.





Kanvas  ve Diğer Dijital Baskıya Uygun Kumaş Çeşitlerimiz

Soletex, 15 yılı aşkın süredir edindiği araştırma ve geliştirme çalışmaları (Ar-Ge), ileri teknoloji makine parkı ve bilgi birikimi ile dijital baskı sektörü için en iyi çözümü sunuyor.




Soletex Dijital Baskı Kumaşları, dünyanın dört bir yanındaki reklamcıların ve pazarlamacıların, kanvas ve diğer dijital baskı kumaşları ihtiyaçları için başvurdukları tedarikçidir.

Dijital baskı için üretilen kanvas kumaşlarımız,
tabloiç mekan dekorasyonubannerrollupstor perde ve daha fazlası gibi sayısız tanıtım amaçlı uygulamalar için kullanılmaktadır.

 


 
Kaliteli, geniş formatlı ve uzun metrajlı kanvas kumaşlarımız ile yenilikçi, geliştirici ve aynı zamanda dijital baskıya uygun kumaşlar üretmekteyiz.
 
Baştan sona, üretimin tüm adımlarını çözgü, örme, kaplama, kesme ve paketlemenin yanı sıra apre uygulaması, grafik, dijital baskı ve aksesuar üretimi ile kapsıyoruz.
 
Dijital baskı teknolojilerine uygun olarak üretilen ürün yelpazemiz, bayrak, saten, display, backlit, kanvas, blockout, dekorasyon kumaşları ve daha fazlasını içermektedir.