1. Anasayfa
  2. Blog
Mekanlarınızda Kumaşın Ruhu, Dokusu

Mekanlarınızda Kumaşın Ruhu, Dokusu

İç mekan dekorasyon kumaşları, bir odanın iç tasarımında kullanılan tüm kumaşların genel adıdır.

Tasarım açısından, özellikle duvar ve tavan süslemesinin kökleri, antik Roma'da burjuva geleneğinin yeniden günümüze taşınmasıyla mümkün olmuştur.

 

Zevk sahibi insanlar için oldukça dekoratif ve kişiselleştirilmeye açık olan iç mekan kumaşları, yaşam alanlarınızı renklendirip daha kaliteli zaman geçirmenize olanak sağlayacaktır.



İç mekan dekorasyon heyecan verici bir iştir. Tüm detayları dikkate alarak kafanızdakini tasarıma dönüştürmenize izin verir.

Bazen, dekorasyon tamamlandıktan sonra bile, neyin eksik olduğunu anlamlandıramadığınız, odanın içi hala tek bir bütün gibi görünmediği durumlarda, tekstilden üretilmiş dekoratif amaçlı kumaşlar yardımınıza koşacaktır.

 

Yastıklar, yatak ve masa örtüleri, perdeler ve duvar kumaşları iç mekanı farklı bir atmosfere dönüştürmek, konfor ve sıcaklık katmak için neredeyse sihirli bir değnek gibidir.

 

KW 078 RIO(döşeme, masa örtüsü, yastık kılıfı)

%100 Polyester, dokuma kumaşımızdır. Transfer baskı için üretilmiştir.
RIO’nun ağırlığı m² başına 200 gr (7 oz) ve maksimum genişliği 160 cm’dir.
(59 inch).

RIO, İç Dekorasyon (döşeme, masa örtüsü, yastık kılıfı) gibi uygulamalar için uygun bir üründür.

 


Sadece perde ve mobilya kumaşları için değil, aynı zamanda duvar kaplaması için tekstil duvar kumaşlarını da içinde bulundurur.

 


Tekstil duvar kağıdında kumaş lifleri uygulanır.Kumaş ya yapıştırılır ya da özel ahşap çıtalar kullanılarak doğrudan duvarlara monte edilerek uygulanır.


KS 005 PARIS Duvar Kaplama ve İç Dekorasyon

KS 005 PARIS %100 Polyester, dokuma, Keten dokulu Duvar Kaplama kumaşımızdır.
Solvent, Eco-Solvent, UV ve Latex baskı için üretilmiştir.

PARIS'in ağırlığı m² başına 245 gr ve maksimum genişliği 300 cm’dir.

PARIS, Duvar Kaplama ve İç Dekorasyon uygulamaları için uygun bir seçimdir.




Perde, mobilya (döşemelik), yastık kılıfı, duvar kumaşı, masa ve yatak örtüsü
kumaşları için geçerli olan tüm dijital baskıya uygun iç mekan kumaş çeşitlerimize buradan ulaşabilirsiniz.

 

İç mekan kumaşları müşterinin gereksinimleri ve tercihlerine bağlıdır. Bu kumaşların ısı ve ses yalıtımı sağlaması, neme dayanıklı olması ve aynı zamanda çevre dostu olması beklenir.

Özellikle içinde bulunduğumuz ortamda, soluduğumuz havanın kalitesini olumsuz yönde etkileyecek farklı etken malzemeler her zaman insanların kafasında soru işareti bırakmıştır.

 

Çevresel etkenler söz konusu olduğunda, malzemenin doğal kökeniyle güçlü bir şekilde ilişkili olması beklenir.

Modern teknolojiler, aşınma direncini ve  özellikle "nefes alabilen" sentetik kumaşlar üretmeyi mümkün kılarak, insanların estetik ve sanat algısını hayatlarına hatta odalarına dahil etmeye olanak sağlamıştır.

 

İç mekan kumaşları üretilirken farklı teknikler ve çözümler kullanılır, birbiriyle  kontrast oluşturan ve ışığı yansıtan farklı dokulara sahip kumaşlar kullanılır.

Farklı doku ve özelliklere ait dijital baskı iç mekan kumaşları kullanımı şu anda en moda tasarım çözümü olarak insanlar tarafından kabul ediliyor.

 

KW 065 NEW YORK - Dijital Baskı Döşeme Kumaşı

%100 Polyester, dokuma, döşemelik kumaştır. Bu ürün daha yumuşak bir dokuya sahip ve kırışmayan bir kumaştır.

Transfer Süblimasyon baskısı
için yapılmıştır.
KW 065'in ağırlığı (180 gr/m²) ve maksimum genişliği (306 cm) dir.




Dijital baskıya uygun iç mekan kumaşları mobilya, duvar ve yüzeyi aşınmaya müsait olan ürünlerinizi zevkinize göre kaplayarak yepyeni bir görünüm kazandırırken, aynı zamanda eskimiş yada yıpranmış ürünlerinizi de yenileme imkanı sunuyor.

 


Outdoor (Dış Mekan) olarak adlandırılan balkon, veranda, teras ve benzeri alanlar için de dijital baskıya uygun kumaş çeşitlerimiz mevcuttur.



Bu kumaşlar dış mekan etkenlerine maruz kalacağından farklı yöntemlerle üretilip güneş 
ışığı ve hava koşullarına karşı oldukça dirençli şekilde üretilmiştir.




Branda – Tente ve Döşemelik kumaşlarımıza buradan ulaşabilirsiniz.

 

İç Mekan ve Diğer Dijital Baskıya Uygun Kumaş Çeşitlerimiz

Soletex, 15 yılı aşkın süredir edindiği araştırma ve geliştirme çalışmaları (Ar-Ge), ileri teknoloji makine parkı ve bilgi birikimi ile dijital baskı sektörü için en iyi çözümü sunuyor.



Soletex Dijital Baskı Kumaşları, dünyanın dört bir yanındaki reklamcıların ve pazarlamacıların, iç mekan dekorasyon ve diğer dijital baskı kumaşları ihtiyaçları için başvurdukları tedarikçidir.

Duvar Kumaşı, İç Mekan Dekorasyon, Perde, Masa Örtüsü, Yastık, Döşeme, Branda - Tente - Güneşlik ve daha fazlası gibi sayısız tanıtım amaçlı uygulamalar için kullanılmaktadır.

Kaliteli, geniş formatlı ve uzun metrajlı iç mekan dekorasyonunda kullanılan kumaşlarımız ile yenilikçi, geliştirici ve aynı zamanda dijital baskıya uygun kumaşlar üretmekteyiz.Baştan sona, üretimin tüm adımlarını çözgü, örme, kaplama, kesme ve paketlemenin yanı sıra apre uygulaması, grafik, dijital baskı ve aksesuar üretimi ile kapsıyoruz.



Dijital baskı teknolojilerine uygun olarak üretilen ürün yelpazemiz, bayraksatendisplaybacklitkanvasblockoutdekorasyon kumaşları ve daha fazlasını içermektedir.